ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Belören İmam Hatip Ortaokulu

Haz

İlçe Kaymakamlığımız tarafından desteklenen "Kalbimiz Aynı Atıyor" projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ ileproje koordinatörü Ege SAKİN ve Gölbaşı Devlet Hastanesinde görev yapan gönüllü doktorlarımız Mustafa Mert AKIN ile Ziya DOLAŞ ilçemiz köy ve kasaba ilkokullarımızı ziyaret etti.

Proje kapsamında çocuklarımıza hem "Veterinerlik" ve "Doktorluk" meslekleri hakkında bilgi verildi.

Özellikle hayvan sevgisi hem de hayvanların da insanlar gibi dünya üzerinde yaşayan bir canlı olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklarımıza stetoskop hediye edilerek öncelikle öğrencilerimiz kendi kalplerini, sonra arkadaşlarının kalp atışlarını dinledi. Ardından sınıf ortamına getirilen kedi, köpek ve kuzuların kalp atışları dinlenilerek insanlar ve hayvanların aynı şekilde kalp atışına sahip olduğu uygulamalı olarak gösterildi.

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ: "Dünya üzerinde insanlar, hayvanlar ve diğer canlılar hep beraber yaşamaktalar. Bu nedenle çevremizde gördüğümüz kedi, köpek ve kuzu gibi hayvanları gördüğümüzde kötü davranmayalım, onlarında bir canlı olduğunu ve kalbimizin onlarla aynı attığını unutmayalım." dedi.

Proje kapsamında Gölbaşı ilçesinin tüm köy okulları gezilerek uygulamalı bilgilendirme yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şeyh ÖZDEMİR: " Kalbimiz Aynı Atıyor Projesinin ilçemiz köy okulları öğrencilerimizde uygulanmasını sağlayan Kaymakamımız Sayın İhsan AYRANCI'ya, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ ile proje koordinatörü Ege SAKİN ve Gölbaşı Devlet Hastanesinde görev yapan gönüllü doktorlarımız Mustafa Mert AKIN ile Ziya DOLAŞ'a teşekkür ederim." dedi.

Haz

May

Okulumuz öğrencileri arasında '' 40 Hadis Ezberleme Yarışmas'' yapıldı. Yarışmada 1. 5/A Sınıfından Sedanur ÖZDEMİR, 2. 5/A Sınıfından Kadergül KILINÇ, 3. 8/A sınıfından Mehmet ARSLAN oldu. yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler verildi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

May

Belören İlk/Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz "Çocuklarımızı Alkışlıyoruz" Programında etkinliklerini sergilediler.

Gölbaşı Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programa; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şeyh ÖZDEMİR, İlçe Emniyet Müdürümüz Şahin GÜL,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Abdullah DOĞAN ve Ramazan GÜRSUL, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, öğrencilerimizin şiir, koro, skeç ve gösterileri sergilendi.

May

Okul sporları kapsamında Adıyaman'da yapılan Küçük Erkekler Futsal müsabakalarında okulumuz il 2.si olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Egemenliğimizin sembolü, Aziz Milletimizin temsil makamı Gazi Meclisimizin 102. Kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı çoşkuyla kutladık.

Nis

Kütüphaneler Kitap Dolsun Herkes Okusun Kampanyasına Kitap Bağışlayan Öğrenci ve Öğretmenlerimize Teşekkür Ediyoruz.

Nis

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Başlatılan Kitabını Oku, Okulunla Paylaş Kampanyasına Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimizin Katılmasını ve Ara Tatilde En Az Bir Kitap Okuyarak Okunulan  Kitapların Okulumuz Kütüphanesine  Bağışlanmasını İstiyoruz.

Nis

Sezai KARAKOÇ Anısına Yapılan Okuyorum Okuma kültürünün Geliştirlmesi Projesine Sezai KARKOÇ'UN 2 Kitabı İle Başlıyoruz.

Mrt

Değerli Gölbaşı'lı hemşehrilerim, Ramazan ayının memleketimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İlçemizde kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve siyasi partilerimizle birlikte iyilik hareketinde bir araya gelme ve güçlerimizi birleştirme kararı aldık. Topladığımız bağışları Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın bastırdığı ve yerel esnaflarımızda geçerli olan alışveriş çeklerine dönüştüreceğiz. Ramazan ayında tüm Gölbaşı tek bir sofrada buluşuyor, birlik içinde paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar ve esenlikler dilerim.

İhsan AYRANCI - Gölbaşı Kaymakamı